Текст на песента

Едини излез е мојот лист бел

се колнам во мастилото дека ќе бидам искрен.

Пишувам за тоа што го живеам и гледам

инспирација не ми треба, животот е моја тема.

Созревам ко слободен уметник

копилето што пее за хаге и жени е над сите вас поети.

Слободен ум нема граница брат, ова е мој живот

мое био од никој не зависам брат.

И резултат да е зеро то зеро, скитам

од перон до перон, менувам перо по перо.

Јебига не го капирам твојот филм посесивен

зарем јас сум кривец, што сум креативец ?

Ма добро знам колку вредам уникат

за мојот ракопис не постои цена.

Мастилото е мојот порок незнам како да прекинам

навлечен сум темно е ми студи барам светлина.

Депресија, таков е животот тестира

боли ко на рака секира, уживај не се секирај брат.

Само остај ме да пишувам

само остај ме да пишувам.

Те молам остај ме да пишувам

само остај ме да пишувам.

Ја не сум оратор, заробен ми е зборот

како птица во кафез маченик е мојот говор.

Како пичка само пишувам од него да побегнам

мој једини пораз, ма и него ќе го победам.

Секад мислам дека можам да постигнам се

ме чека успехот убеден дека сум квалитет.

Моите будали пет ме прават се посилен

отварам нова димензија, ти остануваш фосилен.

Со плитки мисли ти си само писарот

јас го пишувам тоа што никаде не е запишано.

Веруј, имам длабоки мисли ко Дунав

без дно црпам инспирација од мојот бунар.

И не ме прават среќен бато слава и харем

пари или коментари " Браво најбољи си царе! "

Пишувам значи постојам тоа е мојата теза

животот започнува и завршува со песна.

Затоа остај ме да пишувам

те молам остај ме да пишувам.

Затоа остај ме да пишувам

те молам остај ме да пишувам.

А мојот свет не е розов ко што мислат другите

држам статус на дечко убиствен, ма губи се!

Тоа се само муабети мои луѓе мили

сеуште кал до колена, избегавам црвен килим.

Но за кој кур ми се тие егоулични принципи ?

И почит од другите Македонски екипи.

Кажи ми што имам од нив ?

Ефтина храна и пролив немаат шанса

за голем тираж па нормално се против.

Еј брат, јас сум принуден да бидам Хард-Кор

терминот ме удара јако несакам да бидам Хард-Кор.

Веруј никој нејќе освен пар нафурани гомна

немаат поима дека Хард-Кор е термин за клошар!

Никој несака да биде социјала

траката ти излага од PC, стануваш комерцијала.

Зависи колку си квалитетен заработуваш ко келнер

а сонуваш за кариера од дете, ќе биде брат...

Само остај ме да пишувам

само остај ме да пишувам.

Само остај ме да пишувам

само остај ме да пишувам.

Крати ме!

Slatkaristika - Ostaj me da pishuvam – текст


Добавена от

Musiny

СПОДЕЛИ

Ако не искате този текст да се показва или са засегнати авторски права - пишете ни.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Обезщетение закъснял полет

FOLLOW USFollow us in twitter