Текст на песента

Ќе направам се,

кажи ми брат што ќе направиш

ќе направам се,

кажи ми брат што ќе направиш

ќе направам се,

кажи ми брат што ќе направиш

ќе направам се,

Желе кажи што ќе направиш

Секоја промена е тешка

дали можеш да се смениш

прашање е дали веруваш во себе колку цениш

после се, барем не но дали сеуште е бед

кажи ми дали си среќен со тоа што си прошол се

мислев дека животот ќе биде ноти но

што е тогаш сонас во сите тие ноќи што

сме доведени до работ од крајот од патот

дали да продолжиме така со нашиот живот краток

го сакаме она што не ни припаѓа нам

а никој не е спремен да продолжи сам

и дали може да сте среќни заради вас

дали допира до сите песнава и мојот глас

ни јас неможам да разберам баш се

се трудам да направам само добро да е (добро да еее)

дали си спремен за љубов да мразиш

кажи ми дали си среќен кога од себе се пазиш

јеа КЕ НАПРАВАМ СЕЕ !

Излегов од тој ограничен свет

и јас некад ко нив ограничен бев

сеуште пишувам за мојата улица

сепак растам и сваќам што значи музика

Како што кажав животот ме научи да бидам цврст

сеуште со главата горе сеуште среден прст

сватив дека сум среќен со мали нешта

што ме прави да сум поголем после секоја песна

спремен, сега сум спремен сега сум свесен

сега ќе направам се само да останам среќен

но не заборавам како било кога беше бед

како боли како е да бидеш мек

но брат имам само една шанса за да победам

затоа не престанав во себе јас да верувам (да веруваш)

и не заборавам од каде сум со кого бев

сватив дека се е релативно се ќе помине

се ќе заврши исто како песнава

исто како тажна приказна, драма и претстава

и после сето ова не останувам вечен

затоа ќе направам се да бидам среќен

ЌЕ НАПРАВАМ СЕЕ !

Излегов од тој ограничен свет

и јас некад ко нив ограничен бев

сеуште пишувам за мојата улица

сепак растам и сваќам што значи музика.

Slatkaristika - Ke napravam se – текст


Добавена от

Musiny

СПОДЕЛИ

Ако не искате този текст да се показва или са засегнати авторски права - пишете ни.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Реклама

Обезщетение закъснял полет

FOLLOW USFollow us in twitter